Kun yhdessä tekee, niin hyvä tulee

Kevään aikana Haksulan toimijatalon Nikkaripajassa entisöitiin roskalavalta löytynyt puutuoli. Projekti aloitettiin pesemällä tuoli. Sen jälkeen tuoli purettiin osiin. Pohjatöiden tekeminen aloitettiin hiomalla tuolin osista pois vanha lakka.

Kaksi ihmistä seisoo ja katsoo kameraan päin. Taustalla iso kankaalle maalattu teos.

”Puutuolin purkaminen oli ihan helppoa”, kertoi Tommi.

Istuinpehmusteen tekemisessä hyödynnettiin Haksulasta löytyneitä kankaita. Kankaan valinnut Stefan kertoi valinnan olleen helppo, koska sininen on hänen lempivärinsä.  Kankaan kiinnittäminen istuinosaan tapahtui naulaamalla ja Stefan kertoi olevansa hyvä naulaamaan, koska hän on voimakas.

”Oli ensimmäinen kerta, kun sain käyttää hiomapaperia. Hiominen oli helppoa ja kivaa”, kertoi Satu.

Hiomisen jälkeen jokainen valitsi yhden osan tuolista ja yhden värin, jolla sen maalasi. Väreiksi valikoitui vaaleanpunainen, sininen, violetti, petrolinsininen, vaaleansininen, keltainen, roosa, valkoinen, sähkönsininen, oranssi ja pinkki. Kaikki osat maalattiin kahteen kertaan, jotta saimme puuosat peitettyä.

Maalin kuivumisen jälkeen tuoli kasattiin. Värikäs tuoli piristää nyt eteistämme ja kertoo sitä, että toivotamme kaikki tervetulleeksi sellaisena kuin ovat ja arvostamme jokaisen persoonallisuutta. Tervetuloa koeistumaan värikäs tuolimme ja tutustumaan meihin!

Jutun kirjoittivat Haksulan toimijat ja ohjaajat

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kehitysvammatuki57:n jäsentiedotteessa 2/2022