Perhekamu Netti tutustui Veeraan ja Nuuttiin

Uudessa Perhekamut-hankkeessa tarjotaan erityislapsiperheille tukea vertaistuen piiriin pääsemiseksi. Lapsiperhe saa vapaaehtoisen perhekamun avukseen kotoa lähtemiseen, matkan tekemiseen ja osallistumiseen omien tarpeiden mukaan. Ensimmäiset perhekamut ja perheet ovat jo tavanneet: tässä Nuutin, Veeran ja Netin tarina.

Ulkona, pitkospuilla kolme ihmistä, kaksi aikuista takimmaisena yksi lapsi. Lunta maassa.

Nuutti on kohta 5-vuotias tutkimusmatkailija, joka rakastaa mm. pitkospuita, junanraiteita, teippiä ja ränniputkia. Nuutilla on nopeat jalat ja hän kiipeilee mielellään. Kun Nuutti innostuu, niin hänen on vaikea keskittyä varoituksen sanoihin. Nuutilla on paljon asiaa sille, joka kuuntelee.

Veera on Nuutin äiti ja he käyvät usein kaksistaan retkellä. Hän halusi tutustua toisiin erityislapsiperheisiin, sillä muuten alkaa tuntumaan siltä, että kaikilla muilla on helpompaa. Veera on kiinnostunut myös kaikesta uudesta kuntoutukseen liittyvästä tiedosta.

Netti on eläkkeellä oleva päiväkodin lastenhoitaja, jonka päivissä on liikaa hiljaisia tunteja. Netti tykkää ihmisistä ja tapahtumista. Kun Netti kuuli perhekamuista, hän innostui heti. Mukaan liittymistä helpotti se, että aikataulut saa itse sopia perheen kanssa ja sitoumus on lyhytaikainen.

Sovittiin aika videopuhelulle. Netti kertoo, että puhelussa oli iloinen ja avoin tunnelma. Veera sanoo, että puhelussa oli niin ihanan rento fiilis, että hän alkoi heti odottamaan tapaamista.  Veera kiitti jo tässä vaiheessa siitä, että he saivat perhekamun ja nyt on paljon helpompi tulla ensimmäisen kerran mukaan. Tärkeintä on se, ettei tarvitse olla yksin niissä hassuissa tilanteissa, joita erityislapsen kanssa saattaa tulla reissussa.

Pian puhelun jälkeen tavattiin Villa Elfvikissä. Paikka oli Nuutille tosi mieluinen ja ihan tuttu. Heti lähdettiin kohden pitkospuita, matkalla tutkittiin aurauskeppejä ja kaisloja. Netti sai heti monta roolia: hänen käsiinsä Nuutti uskoi aarteet mitä irrotti halkaistun kaislan sisältä ja Netti sai laittaa pieniä kiviä aurauskeppien sisälle. Netti ojensi Nuutille auttavan kätensä, kun Nuutti halusi tasapainoilla kaatuneen puun runkoa pitkin. Näkötornissa Nuutti näytti Netille piippuja. Ja silloin Nuutti katsoi Nettiä silmiin, hymyili ja sanoi ”Netti”.

Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että retkellä oli hauskaa. Nuutti on muistellut retkeä paljon äidin kanssa ja seuraavalle retkelle lähdetään yhdessä mahdollisimman pian sopivan tilaisuuden tullen.

Haluaisitko sinäkin oman perhekamun? Lue lisää:  Perhekamut