Poliisi pyytää tietoja mahdollisista rikosepäilyistä

Poliisiauton vilkkuvat valot.

Poliisi on julkaissut tiedotteen liittyen kehitysvammaisiin kuljetuspalveluiden asiakkaisiin yleisesti. Olimme yhteydessä poliisiin aiheesta ja poliisi ohjeisti olemaan yhteydessä kaikista kyseiseen toimintaan viittaavista asioista, myös pidemmältä aikaväliltä.

Emme halua aiheuttaa turhaa huolta asukkaille, toimijoille tai omaisille, mutta asian vakavuuden vuoksi olemme arvioineet tiedottamisen tärkeäksi poliisin tiedotteen lisäksi. Asia vaatii sensitiivisyyttä ja herkkyyttä, ja kannustammekin kaikkia olemaan tarkkana työn ja vapaa-ajan erilaisissa kohtaamisissa ja mikäli ilmenee jotakin, jonka voisi yhdistää tähän tiedotteeseen, olemaan yhteydessä poliisiin.

Poliisi ei ole itse yhteydessä yksiköihin eli yhteydenottojen on tultava poliisille, mikäli siihen on aihetta. Yhteydenotot toivotaan virka-aikaan numeroon 0295 471 612 tai seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

Linkki poliisin 16.2.2024 julkaisemaan tiedotteeseen: Taksikuskia epäillään useista seksuaalirikoksista – poliisi pyytää tietoja mahdollisista muista rikosepäilyistä

Katja Riikonen.

Lisätietoja

Katja Riikonen

Perheiden tuen johtaja
Vaikuttamistoiminta
Ensitukityö