Tavallista arkea ja hyviä hetkiä

Neljä ihmistä istuu sohvalla ja viisi ihmistä seisoo sohvan takana. Kaikki katsovat kameraan.

Myllykaaren kotiyhteisö perustettiin 26 vuotta sitten ja asukkailla on pitkä kokemus kotiyhteisössä asumisesta. Taru ja Hanna muuttivat kotiyhteisöön heti sen valmistuttua ja muut vuosien varrella. Tuorein asukkaista on Tom, joka on hänkin ehtinyt asua yhteisössä jo 2,5 vuotta.

Vaikka muuttopäivästä on kulunut jo pitkä aika, ovat jotkin asiat jääneet mieleen. Meri muistelee muuttamisen olleen vaikea paikka hänelle itselleen, mutta myös äidille. ”Sitten ajan myötä se sitten tajusi, että kyllä se Meri viihtyy siellä Myllykaaressa.”

Merille on jäänyt mieleen myös käytännön asiat. Kaikki vanhat tavarat eivät mahtuneet ja uusia piti myös hankkia. ”Sen jälkeen, kun mä muutin tänne, niin lähti monta pahvilaatikollista cd-levyjä. Broidi oli mukana, kun tuotiin uutta sänkyä tänne ja sitten saatiin Kontista ihana iso vitriinikaappi mulle. Siinä oli hirveästi tekemistä, että piti laittaa just tip-top paikoilleen kaikki.”

Tom puolestaan muistaa olleensa hieman varovainen muuttamisen jälkeen, koska ei ollut ihan varma siitä, mitä kotiyhteisössä joutuu tekemään. Ajan myötä selvisi, että arki koostuu töistä ja kotitöistä, sekä kerhoista ja harrastuksista, siis ihan tavallisesta arjesta.

Myllykaaressa kaikilla on omat vastuutehtävät, kuten roskien vienti ja talouspyykkien pesu. Vuorot on jaettu niin, etteivät ne mene päällekkäin töiden tai harrastuksien kanssa ja tarvittaessa asukkaat myös tuuraavat toisiaan. Meri kertoi hoitaneensa Hannan pyykkivuoron, kun tämä oli lomalla ja Mari puolestaan tuuraa aina, kun keittiövuorolaisella on esteitä.

Vapaa-aikaa vietetään myös paljon yhdessä. Salli on intohimoinen elokuvien ystävä, joten leffailtoja vietetään usein. Yhdessä juhlitaan myös syntymäpäiviä tai käydään syömässä muuten vaan. Asukkaat ovat myös tehneet yhdessä retkiä muun muassa Porvooseen, Tampereelle ja Pärnuun.

Kotiyhteisöön muuttaminen voi tuntua jännittävältä, mutta Meri kannustaa asettumaan taloksi.

”Ei kannata hirveästi jännittää, tsemppiä!”

Myllykaaren asukkaita haastatteli viestintäkoordinaattori Mikko Apell. Juttu on julkaistu alunperin ViisSeiska-lehdessä 1/2024

Sanni Toivonen.

Ota yhteyttä

Sanni Toivonen

Palveluyksikön johtaja
Myllykaaren kotiyhteisö