TET-viikkoni Kehitysvammatuella

Aloitan tämän blogin kertomalla itsestäni vähän. Moi, olen Elias! Olen osallistunut Kehitysvammatuki 57n kehitysvammaisten lapsien sisaruksille tarkoitettuun toimintaan (suosittelen vahvasti osallistumaan, jos sinullakin on kehitysvammainen sisarus) jo monta vuotta. Yhdeksännen luokan TET-jakso oli tulossa lähemmäs ja lähemmäs, ja äitini keksi, että voisin hakea tänne. Sitten muutaman sähköpostin jälkeen olin saanut TET paikan 57:lta.

Nuori ihminen hymyilee leveästi.

Maanantaina menin minulle tutulle toimistolle, jossa oli jo paljon porukkaa. Olin ollut toimistolla jo monta kertaa ennen TET jaksoani, mutta tällä kertaa en juossut toimiston ympäri menevää käytävää pitkin hippaa leikkimässä, vain kävelin rauhallisesti taukohuoneeseen. Monien itseni esittelyiden jälkeen minulle annettiin ensimmäinen työtehtäväni, joka oli Kvtuen nettisivustosta valittamista ja palautteen kirjoittamista. Katsoin sitten Kvtuen nettisivustoa ja somea ja kirjoitin kritiikkiä palautetta kahden tunnin ajan. Sen jälkeen seuraavaksi työksi annettiin 20 pokemonin tulostaminen ja laminoiminen. Vaikka minulla ei ollut paljon odotuksia työtehtävistäni Kvtuella, en olisi ikinä olettanut, että käyttäisin ensimmäisen päiväni pokemonien tulostamiseen ja palautteen antamiseen.

En nyt jokaisen päivän läpi mene koska olen hyvin väsynyt koska haluan pitää tämän blogin lyhyenä, mutta voin sanoa, että jokaisena päivänä tein jotain aivan uutta. En ole varmaan missään vaiheessa tehnyt yhtä työtehtävää kahdesti, ja joka päivä olin työskentelemässä eri ihmisten kanssa. Tein sopukan suunnittelua

Ainon kanssa, osallistuin ystiksellä olevan tarjoilun tekoon Saanan kanssa, kirjoittelin palautteita tietokoneelle Vennin ja Veeran kanssa, ja tämän viimeisen päivän listasin leiritoiminnan tavaroita Petruksen kanssa.

Myös jos haluat itse mennä tettiin (tai töihin) paikassa, jossa on ystävällinen työympäristö, suosittelen täysin Kehitysvammatuelle hakemista. Täällä jokainen työntekijä on mahtava ihminen omalla tavallaan, ja täällä on ollut super positiivinen työympäristö. Täällä pidettiin syntymäpäiväjuhla yhden työntekijän koiralle!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vaalea kultainen noutaja koira, jonka suussa on paperi, jossa on punainen sydän.

Eli siis, jos on yhtään halua päästä paikkaan, jossa on monipuolisia työtehtäviä ja ystävällinen ympäristö, hae Kehitysvammatuelle. Tänne ei tarvitse mitään muuta pärjätäkseen muuta kuin avoimen mielen ja halun osallistua. Tässä lopussa on vielä teidän iloksenne kuva kyseisestä syntymäpäiväsankarikoirasta.

Elias