Kaveriksi

"Kaipaan ystävää, jonka kanssa voisi tehdä jotain mukavaa. Käydä pizzalla, elokuvissa, katsomassa urheilua jne. Pelkkä juttuseurakin olisi mukavaa"

"Olen ehkä hieman arka uusissa tilanteissa ja uusien ihmisten kanssa, mutta kun ystävystyn pidän hyvää huolta ystävistäni. Minusta olisi mukavaa saada uusi ystävä."

Voisitko sinä olla se ystävä?

Kaupungissa on tarjolla vaikka mitä tekemistä: on leffateattereita, ulkoilumahdollisuuksia, ravintoloita, teattereita, kahviloita, uimahalleja jne. Kehitysvammaiset ihmiset tarvitsevat usein toisen ihmisen voidakseen viettää vapaa-aikaa haluamallaan tavalla. Kaverin kanssa voi käydä leffassa, uimassa, ulkoilemassa tai vaikkapa kaljalla.

Kaveriksi voi ryhtyä kuka tahansa. Tärkeintä on rehellisyys ja avoin mieli, hyvät kohtaamistaidot sekä huumorintaju.

Toiminta yhdistää kavereiksi kaksi mahdollisimman samankaltaista ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei. Kaveriksi voi ryhtyä kuka tahansa. Tärkeintä on rehellisyys ja avoin mieli, hyvät kohtaamistaidot sekä huumorintaju.

Mitä kaveritoiminta käytännössä on?

Kaveruussuhteet muotoutuvat tietenkin kaikki omanlaisikseen. Kaverukset voivat itse päättää tapaamistahdin. Käytännössä tapaamisia on noin kerran kuukaudessa. Tekemisen ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista, vaan kaverukset tekevät yhdessä tavallisia asioita. Käydään vaikkapa kävelylenkillä, kahvilla, metsäretkellä, leffassa tai molempia kiinnostavassa tapahtumassa.

Kaveritoimintaan osallistumisesta ei makseta korvausta, vaan se on vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoiselle kaverille ei myöskään muodostu toiminnasta kuluja.

Vammattoman kaverin tehtävänä ei ole valvoa, ohjata, hoitaa tai avustaa kehitysvammaista henkilöä, vaan olla aidosti kaveri. Voidaan soitella ja vaihtaa kuulumisia. Omasta kaverista tulee monelle kehitysvammaiselle henkilölle todella tärkeä ihminen.

Toiminnassa mukana oleville järjestämme työnohjauksellisia tapaamisia, sekä koulutus- ja virkistyspäiviä.

Kouluttaudu kaveriksi

Kaverikoulutus koostuu vapaaehtoistoiminnan perus- ja jatkokoulutuksesta. Koulutuksen aiheina ovat mm. vapaaehtoisuuden periaatteet, kehitysvammaisuus, osallisuus ja kaverina toimiminen. Toimintaan perehdytetään uusia vapaaehtoisia myös ympäri vuoden. Ota yhteyttä toiminnan koordinaattoriin Veeraan ja kysy lisää (yhteystiedot alla).

 

Vai etsitkö itsellesi kaveria kaveritoiminnan kautta? 

Lomakkeen kaverin hakemiseen löydät täältä.

Ota yhteyttä

Veera Hietanen
Veera Hietanen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 040 160 9017